Terug | Home

Wat zijn de mogelijkheden van een stoomoven?

Als u een stoomoven wilt kopen, is het belangrijk dat u met de verschillende functies rekening houdt die modellen bieden.

Stoomoven met PulseSteam

Hiermee wordt heel geleidelijk stoom toegevoegd in de oven zodat gerecht heerlijk krokant en sappig worden.

Stoomoven met Steam clean

Door middel van de Steam clean functie kunt u gemakkelijk de stoomoven, de stoomoven laten schoonmaken.

Voordelen van een stoomoven

Wist u dat u met een stoomoven uw oude brood weer ‘tot leven kan wekken’ ? Door middel van de stoom en de vochttoevoeging zelf brood maken, mogelijk want stoomoven vochttoevoeging. Met bijvoorbeeld de pulseSteam. Die zorgt ervoor dat het brood niet uitdroogt omdat er gepulseerd stoom wordt toegevoegd in de oven. Zo heeft de siemens iQ700 bakovens functies als fullSteam die eten bakt met 100% stoom in plaats van vet of olie.

Bekijk bijvoorbeeld de Siemens studioLine stoomoven’s. Deze stoomovens hebben een mooi black steel design en vele functies, en Siemens Home Connect.

Functies van een stoomoven

Bij verschillende merken geven ze verschillende functies aan de stoomoven’s. Als je het een beetje globaal bekijkt hebben de meeste stoom ovens.

Waar let je op bij het kopen van een stoomoven?

Bij het kopen van een stoomoven zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Een stoomoven plaats je niet zomaar in een oven nis. Je hebt te maken hebt met een waterreservoir. Hiervoor is het belangrijk of je dus gaat voor een stoomoven met een reservoir, of een stoomoven die direct wordt aangesloten op de waterleiding.

De Top 5 Stoomoven’s van Veldkamp

1. Met de Siemens CS856GNB7 heeft u een stoomoven die snel voorverwarmt. En door middel van de fullSteam en sous-vide verzorgt u altijd een gezonde maaltijd op tafel.

2. Met de CS6674M van ATAG krijg je niet 1, 2, maar 5 stoomschalen meegeleverd!

3. De Bosch CSG85RC7 stoom oven uit de AccentLine in mooi carbon black en eco Clean.

4. De Miele DGC7845XOBSW Stoomoven is voorzien van een vaste water aansluiting! Nooit meer dat bakje erin en eruit halen.

5. De V-ZUG CombiSteamer V6000 45 een stoomoven, die Swiss quality draagt – tevens ook in onze showroom zichtbaar.

Tijd besparen met een stoomoven

Net als bij een magnetron of combimagnetron zit er gewoon een timer op de stoomoven. Maar dat bedoelen we niet. Bij een stoomoven zijn de gerechten sneller klaar, waardoor u eerder het eten op tafel kunt hebben.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een magnetron nodig als je een stoomoven hebt?

Het korte antwoord, nee. Een stoomoven is multifunctioneel. Met een combi stoomoven heb je eigenlijk geen gewone magnetron meer nodig.

Kun je in een stoomoven ook bakken?

Echt waar, je kan met een stoomoven meer dan alleen groente bakken.

Kan een gewone pan in de stoomoven?

Groenten die je normaal in een pan kookt kun je namelijk ook in de stoomoven garen. De kooktijd is zo goed als gelijk (bekijk hier de stoomtijden van groenten), en het scheelt een hoop vaat! Je hebt namelijk geen grote pannen meer nodig, maar kleine stoombakken.

Wat is het voordeel van een stoomoven

Door de warmte in de oven wordt water omgezet in stoom. Om gerechten te bereiden, maakt de oven gebruik van waterdamp. Daarom is de stoomfunctie heel anders dan de heteluchtfunctie. Met de heteluchtfunctie bereid je gerechten op zeer precieze temperaturen zodat ze niet aanbranden of te gaar worden. Ook heb je geen last van vervelende kookluchtjes. Je kunt ook zoete en hartige gerechten bereiden, want er is geen geur- of smaakvermenging. Door te stomen blijft de smaak van het eten beter behouden. Bovendien is koken met stoom gezond: niet alleen de smaak blijft behouden, maar ook de voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Doordat je geen olie of boter hoeft te gebruiken, is je eten ook minder vet.

Gewone magnetron of interesse in een combi-magnetron? Bekijk onze pagina’s voor een ruim assortiment.