Inductie koken, de voordelen op een rijtje

Inductie koken, de voordelen op een rijtje


Voor je veiligheid

Inductie koken is het veiligst. Kort en makkelijk gezegd. De kookplaten beschikken bijna altijd over een kinderbeveiliging, hebben geen open vuur en koelen snel weer af. Daarnaast kan het geen kwaad als je de plaat per ongeluk aan zet, zolang er geen pan op staat wordt de plaat namelijk niet écht geactiveerd.


Makkelijke bediening

Door middel van tiptoetsen of druktoetsen zijn inductiekookplaten gemakkelijk te bedienen. Dankzij deze manier van bedienen kun je heel precies aangeven hoe je het vuur wilt hebben. Ook zijn er inductiekookplaten die beschikken over een bridge functie, waarmee je met 1 touch van je kookplaat 1 geheel maakt. 2 zones worden 1.


Simpel onderhoud

Omdat een inductiekookplaat een geheel glazen oppervlak is, kan je na het koken een doekje erover heen halen en is de schoonmaak klaar!


Geïntegreerde afzuiging

Sommige inductie kookplaten hebben een geïntegreerde afzuiging. De merken zoals Bora, Gaggenau, ATAG, Bosch (en nog meer) hebben modellen waar in het midden van de kookplaat een afzuiging zit die de damp en geurtjes netjes afvoert, of door een filter recirculeert in de kamer. Dus geen grote afzuigkap meer in je keuken die het zicht belemmerd!Siemens heeft bijvoorbeeld een downdraft afzuigkap die je voor de kookplaat plaatst en verdwijnt wanneer je hem niet gebruikt. Bekijk hem hier of hier


Inductie koken is zuinig

Een inductiekookplaat warmt pannen op met behulp van een magnetisch veld waardoor alle warmte naar de pannen gaat. Ook koelt de inductiekookplaat snel af. Hierdoor is er weinig verlies van warmte en mogen we deze manier van koken zuinig noemen.

        


Overtuigd om een inductiekookplaat te kopen, maar je weet niet zeker welke maat je nodig hebt, of welke bij je keuken past? Neem dan contact met ons op via 0525 63 17 96 of mail ons.