Boretti

De Dollard 17-
1454 AT Watergang
  1. http://www.boretti.nl
  2. 0900-235226
  3. 020-4363525
  4. info@boretti.nl

Boretti keukenapparatuur

Boretti is al 25 jaar een begrip in de keukenwereld. Opgericht in 1995, maakt Boretti al snel duidelijk dat zij wel weten hoe het Italiaanse leven in de keuken eruit hoort te zien. In het begin ligt de focus vooral op de fornuizen maar al snel komen daar de afzuigkappen , ovens en kookplaten bij. Inmiddels is er een gehele collectie voor de binnen en buiten keuken.

De roots van Boretti zijn in het hele merk terug te vinden. Zo voegt het merk de Italiaanse levenswijze in elk apparaat toe. Je ziet dit bijvoorbeeld in de hoogwaardige materialen, de prachtige designs en het kinderlijke eenvoud van het bedienen van de apparaten. Er is met zorg over elk knopje nagedacht en elk knopje moet zijn nut zeker kunnen bewijzen. Zelf noemt het bedrijf hun culinaire visie op de Italiaanse levenswijze hun inspiratiebron. Deze levenswijze gunnen ze iedereen in hun keuken. Zodat de culinaire creaties samen gaan met heel veel hartstocht en creativiteit. Precies zoals dat gebeurt in Italië zelf.

Bijzonder te weten is dat ze deze culinaire visie verder brengen dan alleen in hun inspiratie. Zo worden alle apparaten bedacht en ontworpen in Italië en daar houdt het niet bij op. De gehele productie wordt namelijk ook geproduceerd door Italiaanse familiebedrijven. Kortom; een Italiaans bedrijf met een Italiaanse visie, geproduceerd door Italiaanse familiebedrijven. Een serieus merk dat lifestyle keukens voor het hoge segment creëert. Met een Boretti ben je verzekerd van een culinaire avontuur in je eigen keuken. Je verwacht bijna dat nonna elk moment de keuken inkomt om de ‘Passione in cucina’ te controleren.

Boretti fornuis

Het fornuis is vanaf het begin zowel het paradepaardje als de ingang naar succes geweest voor Boretti. Het uitgesproken Italiaanse design van de Boretti fornuizen kietelt de fantasie om de mooiste gerechten te maken. Het fornuis is bij elke keuken de eyecatcher. Het vormt de stijl van het gehele eindresultaat en is daarmee een belangrijke keuze.

Niet alleen is het belangrijk dat het fornuis er fantastisch uitziet, het moet natuurlijk ook heel prettig koken. Bij Boretti begrijpen ze dit en daarom wordt er met zorg ontworpen en ontwikkeld. Kwalitatief Italiaans design is daarom key in het ontwerpproces. Er wordt niet alleen gekeken naar het formaat, maar ook de gebruiken. Zo hebben de meeste fornuizen ruimte voor een draaispit in de oven. Niet een alledaags gebruikt stuk gereedschap in de keuken, maar voor de enthousiast amateurkok is dit een uitdaging.

De fornuizen zelf beschikken over meerdere ovenfuncties en de optie om voor gas of inductie te kiezen. Het inductiefornuis doet esthetisch absoluut niet af voor het gasfornuis. Beide zijn robuust en tegelijkertijd verfijnd, met ruimte voor de grote pastapan. Een Boretti fornuis biedt je keuken een droom, een kooksprookje met alle ingrediënten die de mogelijkheden van het fornuis je kan geven.

Boretti oven

Boretti belooft optimaal gebruiksgemak met tijd, functie en temperatuur als belangrijk element. Daar vergeten ze nog een heel belangrijk punt bij; het design. Boretti heeft namelijk juweeltjes van ovens in de aanbieding. Het zijn stoere designs gecombineerd met strakke lijnen en verrassende materialen zoals hout of marmer.

Er is ook aan de veiligheid van de kok gedacht met de gebruiksvriendelijke telescopische geleiders. Die zorgen ervoor dat je simpel de bakrooster naar buiten hoeft te trekken om bij je gerecht te komen. Op die manier kan je makkelijk je gerecht beoordelen, zonder elke keer je bakplaat in en uit de Boretti oven te moeten tillen. De ovens zijn uitgerust met negen functies en hebben een ingebouwde soft close sluiting voor de deur. Daarnaast hebben ook alle ovens twee bakroosters en een emaille vangschaal.

Boretti afzuigkap

Of je nu een afzuigkap passend bij je fornuis of juist kookplaat zoekt, er is voor ieder wat wils. Van een extra breed formaat tot extra zacht in geluid, aan elke optie is gedacht. Het fijne van de Boretti afzuigkappen is dat ze niet alleen in design naadloos aansluiten bij het andere apparatuur. Ook de afzuigkappen zelf, zijn net zo doordacht in het ontwerp en uitvoering.

De meeste afzuigkappen te gebruiken zijn ook als recirculatiekappen. De kap filtert dan als ware de lucht voordat hij het weer terug de keuken in blaast. Natuurlijk is het ook mogelijk de afgezogen lucht via een kanaal naar buiten af te voeren. Om de keuken en de kok te beschermen tegen vieze luchtjes maken de kappen gebruik van vetfilters en de meeste ook van koolstoffilters. Er is ook veel aandacht naar het geluid gegaan. Zo kan je nu een afzuigkap aanschaffen met een geluidsniveau op minimale zuigkracht van 47dB(A) en op maximale zuigkracht van 64dB(A). Wel zo prettig als je de mensen die je uitnodigt om te komen eten ook nog wilt verstaan. Dit geluidsniveau in combinatie met de sterke zuig kracht zorgt er voor dat geen enkel etentje of kook avontuur verpest wordt met zware etensgeuren.

Boretti kookplaat

De gaskookplaten van Boretti zijn voor elk formaat gezin of gezelschap. De kookplaat Maggiore is zo opgemaakt dat hij in drie varianten heel veel verschillende keukens kan bedienen. De kookplaten verschillen in breedte zodat er in elke keuken wel een Boretti kookplaat past. Ga je bijvoorbeeld voor de60 centimeter , dan heb je een prettig vierpits kookplaat. Ideaal voor de kleine keuken, praktische kok of een klein huishouden. De kookplaat van 75 cm is een volledige kookplaat inclusief wokbrander. Dit is exact hetzelfde in de 90 cm kookplaat. Het grote verschil hier is dat de kookpitten groter zijn van formaat. Perfect voor al die grote pannen wanneer je voor een groot gezelschap wilt koken.

Alle drie de kookplaten zijn uitgevoerd met zware gietijzeren pandragers. De pandrager alleen zorgt al voor een echt Italiaanse keuken belevenis. De wokbranders op de twee grootste kookplaten maken gebruik van een dual fual pit, dit zorgt ervoor dat de wokpan snel en compleet verhit kan worden. Ideaal voor alle Aziatische of Indische gerechten.

Boretti Barbecue

Alsof het nog niet genoeg is je hele keuken onder te dompelen in de Italiaanse sferen, is het ook mogelijk je buitenkeuken een Italiaans tintje te geven. Sinds een aantal jaar heeft Boretti zich namelijk ook over het fenomeen barbecue gebogen. Natuurlijk weten ze hier ook raad mee. Het fijne is dat ze hier echt aan elke barbecue liefhebber hebben gedacht. Zo zijn er prachtige barbecues die perfect zijn voor in de buitenkeuken. Meer dan groot genoeg voor gezellige tuinfeesten, maar in een uitvoering waar elke amateurkok van gaat stralen. De buitenkeuken toestellen van Boretti misstaan in geen enkele tuin. Mocht je nu een balkonnetje hebben of graag op pad gaan? Dan heeft Boretti ook aan jou gedacht! Er zijn meerdere uitvoeringen die perfect zijn om mee te nemen op een park picknick of dagje strand. Dit kan allemaal in de houtskool barbecue, Boretti heeft ook gedacht aan de ongeduldige kok. De gasbarbecues doen qua uiterlijk absoluut niet onder voor een houtskool barbecue. Ook hier weet Boretti het design te combineren met de lifestyle en hoogwaardige materialen. Er is dus keuze genoeg voor iedere buiten kok.

Kortom Boretti is een veelzijdig merk die in het gehele assortiment de Italiaanse stijl hoog houdt. Elk apparatuur ademt liefde voor het koken en design uit. De hoogwaardige materialen en de doordachte functies maken dit merk een absoluut favoriet van menig amateur en professionele kok. Kijk snel verder voor de Boretti van jouw keuze!

REVIEWS BORETTI