Indesit

Veldzigt 22
3454 PW De Meern
 1. http://www.indesit.nl
 2. 0900-2025254
 3. 0900-2025254
 4. nl.receptiondesk@indesit.com

Over Indesit

Sinds de jaren tachtig is Indesit een belangrijke fabrikant van huishoudelijke apparaten zoals wasmachine , vaatwassers , koelkasten , … De onderneming, die voornamelijk met de merken Ariston en Indesit op de markt aanwezig was werd in 1988 de vierde grootste Europese fabrikant van huishoudapparaten. Ondertussen zijn ze nog internationaler geworden en horen ze altijd tot de top vijf van fabrikanten voor elektro toestellen.

Indesit wasmachines

Bij het bekijken van de Indesit-wasmachines is het eerste wat je opvalt het grote aanbod. Er staan meer dan veertig modellen op de lijst, die een breed scala aan verschillende klantenbehoeften dekken. Er zijn eenvoudige machines met vrij lage verbruikswaarden of een klein volume, tot grote machines met een draagvermogen van acht of negen kilogram en topmodellen in energie-efficiëntieklasse A++ of A+++.

Wat betreft de wasmachinetypes van Indesit zijn conventionele frontladers duidelijk de nummer een in het assortiment. Daarnaast zijn er ook speciaal gebouwde wasmachines met een diepte van zestig centimeter voor smalle kamers of zelfs bovenladers , die zeer aan te bevelen zijn als de ruimte beperkt is, zoals in een krappe keuken of badkamer.

Wat een Indesit wasmachine bijzonder aantrekkelijk maakt, is de aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. Want zelfs voor een zuinige machine zijn de prijzen gematigd en variëren ze van ongeveer 450 tot 550 euro. Wie weinig of geen speciale wensen heeft, vindt de juiste Indesit wasmachine voor een matige prijs.

De programmakeuze is meer dan voldoende, met optionele voorzieningen zoals een anti-geurprogramma of een anti-ontstekingsoptie. Er zijn ook programma's zoals Eco Time of Energy Saver. Een andere interessante eigenschap en specialiteit van Indesit wasmachines is het speciale programma voor het reinigen van sportkleding dat in elk apparaat van de Italiaanse fabrikant te vinden is.

Kortom, een wasmachine van Indesit is een samenhangend geheel waarmee je aan de ene kant je kleding efficiënt kunt wassen en aan de andere kant een eenvoudige bediening kunt ervaren. Het zijn juist deze twee componenten die belangrijk zijn voor een goede wasmachine.

De condensdroger van Indesit

De Indesit drogers horen tot het middensegment van de prijzen

Visueel ziet de condensatiedroger er chique, maar tegelijk eenvoudig uit. Opvallend is de zeer grote deur die via aan automatische knop kan geopend worden. De condensdroger van Indesit heeft veel positieve kenmerken.

 • Het apparaat is licht en weegt maar 15 kilogram.
 • Een positief kenmerk is de stille werking bij een geluidsemissie van ongeveer 65 decibel. De soepele trommelbeweging zorgt voor een evenwichtige verhouding tussen geluid en zachte wasbehandeling.
 • Er zijn sensoren die de belasting berekenden en de looptijd aanpassen
 • Er is een pluizenzeef, een automatische anti-kreukbeveiliging en programma's voor verfrissende en vochtige droging, wat voor sommige materialen handig kan zijn.
 • Hoewel het verbruik van 535 kilowattuur per jaar voor een klasse B-apparaat beheersbaar is, is het minder energiezuinig dan de warmtepompdroger . Het is een goed model voor iemand die het niet dagelijks gebruikt.

Warmtepompdrogers van Indesit

De Indesit warmtepompdrogers hebben een hoge energie-efficiëntieklasse A tot A+ en een volume van ongeveer 7 kg. Elk model is voorzien van vele praktische functies, zoals de standby-functie of de voorselectie van de starttijd van drie, zes of negen uur. Een plooi-bescherming maakt het wasgoed glad en voorkomt te diepe plooien na het drogen. Zelfs jeans, donsjacks of schoenen kunnen zonder problemen worden ververst of gedroogd. De volgende technologieën en vernieuwingen zijn te vinden op bijna elke Indesit-warmtepompdroger:

 • Energiebesparingsprogramma's: Dergelijke programma's brengen besparingen met zich mee met een lage belasting. Hier meten elektronische sensoren de vochtigheidsgraad in de was en regelen zo de temperatuur. Tot 50 procent energie kan worden bespaard in de helft van de tijd van een normaal programma.
 • Thermo Air Technologie: Met deze technologie bereikt Indesit een even laag energieverbruik met maximale bescherming. Twee gesloten buizen werken hier zonder hulp van een weerstand. Dit vermindert het warmteverlies en leidt tot een even laag energieverbruik. Drogen bij lage temperaturen beschermt de vezels.
 • Schoenenrek: Het schoenenrek is een uniek accessoire voor elke droger. Plaats de schoenen gewoon binnenin voor een zo goed mogelijk droogresultaat. Sportschoenen en andere modellen kunnen in korte tijd worden geventileerd en gedroogd. De schoenen worden verticaal in het rooster geplaatst, zodat de warme luchtstroom veel beter in het interieur kan doordringen.
 • Snelle strijkfunctie: Dankzij deze functie is het strijken na het drogen veel gemakkelijker. Het wasgoed bereikt de ideale droogtegraad, zodat het later snel en gemakkelijk kan worden gestreken. Het minimaliseert de tijd voor het strijken.
 • Memo-functie: Met de memo-functie kan ook tijd worden opgeslagen. Het maakt het makkelijker voor beginners om de droger te bedienen en zorgt voor een veilige werking. De meest gebruikte programma's worden in deze functie opgeslagen, zelfs in combinatie met de extra functies. Dit betekent dat ze op elk moment kunnen worden opgeroepen en niet telkens opnieuw hoeven te worden ingesteld.

Bijna alle droogfasen van de Indesit warmtepompdrogers zijn sensorgestuurd en passen het programma aan de was aan. Resterende tijd en andere informatie kan worden afgelezen op het overzichtelijke display.

Indesit-koelkasten: geen angst voor hoge prijzen

Consumenten zijn op zoek naar een koelkast die de beste kwaliteit biedt voor de beste prijs. Indesit is een fabrikant die aan deze eisen kan voldoen. Ze bieden zowel klassieke modellen als designmodellen. Zo spreekt een inox koelkast van Indesit klanten aan die het witte toestellen beu zijn. Dat betekent niet dat je geen witte modellen meer kunt bestellen.

De koelkasten van Indesit gaan van compact over middelgroot tot groot. Misschien heb je alleen een Indesit-koelkast ter grootte van een minibar nodig als je maar kleine hoeveelheden wilt koel houden? Een mini-koelkast met ongeveer 100 liter bruikbaar volume in de koelruimte en maar iets meer dan tien liter in het vriesvak. Dit is ruimschoots voldoende voor een single. Indesit heeft ook grote koelkasten die geschikt zijn voor installatie in keukenunits en complete ruime keukens. Bij het bestellen hoef je niet zozeer op de prijs te letten, maar vooral op de afmetingen en het ontwerp. Dan vind je over het algemeen de beste Indesit-koelkast die je vele plezier zal bezorgen.

De belangrijkste voordelen van Indesit koelkasten:

 • Redelijke tarieven
 • Ook verkrijgbaar als inbouwkoelkast
 • Veel extra functies zoals een automatisch ontdooisysteem

De Indesit vaatwasser

De fabrikant biedt verschillende soorten vaatwassers aan. Je kunt ofwel een klassiek staand apparaat bestellen, ofwel kiezen voor de inbouwapparaten van Indesit . Beide varianten hebben hun voor- en nadelen. Terwijl de Indesit vaatwasser eenvoudig te monteren is als staand apparaat, kan het inbouwapparaat zo goed mogelijk worden ingebouwd in een bestaande keuken. Zo valt het vaak niet op dat er een vaatwasser in de keuken staat.

De programma's van de vaatwassers zijn gebaseerd op de programma's van andere fabrikanten. De meeste Indesit vaatwassers hebben een timer en je kunt kiezen uit zes tot acht programma's. Zo kun je de machine zo goed mogelijk aanpassen aan het betreffende bestek. Als je wijnglazen wilt wassen, gebruik dan andere programma's dan wanneer je eenvoudige borden wilt wassen.

De Indesit vaatwassers werken met een energie efficiëntieklasse A++. De droog- en reinigingsklasse hebben de waarde A. Dit betekent dat de machines in de bovenste regionen staan en gelijke tred kunnen houden met de beste apparaten op de markt. De displays zijn digitaal op alle machines. Verder wordt er een Aquastop-systeem gebruikt. Een dergelijk systeem wordt gebruikt wanneer er een lek is in de slang of de machine. Als er een lek is, schakelt de machine automatisch uit en voorkomt dat er nog meer water weglekt.

Indesit bakovens

De bakovens hebben enkele geweldige functies en het is leuk om oven te zien met een A-rating voor energie-efficiëntie. De moderne ovens hebben met zeven kookfuncties. Je kunt kiezen tussen een warmelucht-oven en een convectieoven om te bakken of te koken. Er is ook een grill, en een slow cook-functie. Voor een eenvoudige reiniging helpt de katalytische bekleding om vet en verbrandingen te absorberen en vervolgens te oxideren bij een hoge temperatuur. Een Indesit oven gaat jarenlang mee.

Een Indesit gasfornuis: het beste fornuis voor je keuken

Een vrijstaand gasfornuis is een goede keuze voor een kleine keuken. Met een combinatie van fornuis en oven zijn deze gasfornuizen veelzijdig. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt voordat je een nieuw fornuis koopt. Het wordt aanbevolen dat je een afstand van vijf mm rond de apparatuur laat om ventilatie te vergemakkelijken en oververhitting te voorkomen. Deze moderne fornuizen hebben veel nuttige functies die de kok in jou kunnen doen ontwaken. Van een stevig gebraad tot een eenvoudige pizza en alles daartussenin bereiden is mogelijk met het Indesit gasfornuis . Het moderne ontwerp zorgt ervoor dat je het toestel moeiteloos kunt schoonmaken.

REVIEWS INDESIT