How-to je wasmachine schoonmaken

How-to je wasmachine schoonmaken


Om te zorgen dat je schone was sowieso schoon blijft is het belangrijk dat je de wasmachine schoonhoudt. Ja, die heeft ook een schoonmaak nodig. We leggen je hier uit op welke manieren je dit kan doen.


Hoe moet ik mijn wasmachine dan schoonmaken?


Als je je wasmachine gaat schoonmaken hoeft dat niet zo lang te duren. Allereerst moeten we vermelden dat als je wasmachine ‘gewoon’ een rare geur afgeeft je gewoon een schepje soda in het poederbakje en zet een programma aan van 90 graden. Zonder was! Even met een doekje keukenpapier de manchetrand goed schoonmaken kan wonderen verrichten.

Dat vieze bruine goedje (vetluis) dat hier zit, zijn resten van huid en lichaamsvetten dat in aanraking komt met wasmiddel tijdens het wassen met lage tempraturen. Het is goed voor je wasmachine als je regelmatig deze rand even schoonmaakt omdat het ook voor problemen kan zorgen binnenin de wasmachine. Het laadje of zeepbakje kun je eventueel met de vaatwasmachine mee laten draaien. Maak hem wel spoel hem eerst even door, dat er niet te veel zeepresten in je vaatwasser komen. Laat het ook drogen voordat je het terugstopt.In de tussentijd kun je de ruimte schoonmaken waarin de lade zit. Als je een half kopje soda of een beste juk natuurazijn in de trommel gooit en een programma aanzet op 90 graden, dan zorgt dat ervoor dat het kalk, vet en vuil opgelost wordt en je was weer op en top gaat ruiken.


Waarmee kan ik mijn wasmachine schoonmaken?

Je zou 2 vaatwastabletten kunnen gebruiken om vetluis tegen te gaan. Stop ze in de lade/zeepbakje en je draait een wasprogramma op 90 graden. Dit gaat voornamelijk vet tegen en zorgt dat het wordt opgelost.


Meng de schoonmaakmiddelen niet die we zojuist benoemd hebben!


Nog even wat tips:

  • Was ongeveer 1 of 2 keer per maand een was op 90 graden. Dit kan bijvoorbeeld met handdoeken of katoenen beddengoed. Dit zorgt ervoor dat de wasmachine goed schoon wordt, en dit is beter voor de onderdelen binnenin uw wasmachine, dus gaan deze ook langer mee!
  • Na elke wasbeurt, laat het deurtje openstaan. Dit zorgt ervoor dat de trommel doorlucht. Gaat ongewenste geurtjes tegen.

 


Wilt u een wasmachine kopen maar weet u het allemaal niet meer? Teveel wasverzachter in de supermarkt? Neem gerust contact met ons op en we helpen u graag verder.