Onze persoonlijke handleiding voor het kopen van een Quooker!

Onze persoonlijke handleiding voor het kopen van een Quooker!


Een Quooker of een kokend watersysteem is steeds vaker te vinden in allerlei keukens en faciliteiten. Maar wat doet zo’n kokend watersysteem nou?


Met een Quooker in je keuken heb je verschillende mogelijkheden van water uit de kraan halen. Namelijk, kokend water (100 graden) ideaal voor thee of het koken, warm water & koud water zoals u het bent gewend of gefilterd en bruisend water.

 

Wat is een kokend watersysteem?

Zoals de naam het zegt komt er direct uit de kraan kokend water. En dit geheel zonder te op het warmtepunt te hoeven wachten. Een kokend waterkraan installeren betekent nooit meer wachten voor een kopje thee. Ook wordt het mogelijk om een pan direct te vullen met kokend water, zodat de kooktijd verkort. Dit is bijvoorbeeld handig bij een flinke pan soep.

 

Welk Quooker systeem past er bij mij?

Wanneer u tevreden bent over uw huidige gebruik van uw kraan kan u kiezen om een kleinere Quooker naast uw huidige kraan te installeren. Bij deze Quooker komt er 3 liter kokend water uit. Houd u er rekening mee dat u hiervoor een extra gat met hebben naast uw huidige kraan. Voordeel is goedkoper in aanschaf, nadeel is wanneer u een stenen aanrecht heeft u moet boren.

Een Quooker 3-in-1 kraan is vaak de meest gekozen optie. U kunt ook kiezen voor Quooker 5-in-1 systeem met een extra Cube deze geeft gefilterd koud water en bruisend water. Deze Quooker’s zijn in vele kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Quooker 3-in-1 systeem geeft warm koud en kokend water en is verkrijgbaar in een 3 en 7 liter boiler waarvan de 3 liter u alleen kokend water geeft en gebruikt maakt van uw huidige warm en koud water.

 

Quooker veiligheid

Kokend water en kleine kinderen gaan niet fijn samen. Gelukkig heeft een Quooker heeft hiervoor een handige en zeer veilige oplossing bedacht welke voor u makkelijk is te bedienen. U drukt de kokend water knop (de ring die om de bovenkant van uw kraan heen zit) 2x omlaag en zo wordt de kokend water straal geactiveerd. Voordeel van de Quooker is dat u bij Quooker de kokend water straal kan laten stromen zonder deze vast te hoeven houden (handig voor het vullen van een pan)

Ook beschikt de Quooker over een koude start zodat u niet eerst een rest kokend water op uw handen krijgt bij het handen wassen of een glas water pakken.

De Quooker heeft dus een speciale bedieningsknop die niet zomaar aanspringt, maar met een druk en draai beweging werkt. Bij bepaalde modellen gaat er dan zelfs een speciaal lampje gloeien. Ook wordt de uitloop van de kraan nooit heel heet door de speciale wanden.

Dus heb je uit deze info een beetje een idee van wat je wilt? Goed. Dan gaan we nu naar de handleiding om te kijken welke bij je past.


 

Zoals je kunt zien heb je een warmwaterleiding nodig. Staat je cv-ketel op zolder? Dan is dat al meer dan 6 meter en combi je uit bij de Pro3. Cv-ketel op dezelfde vloer? Dan kun je gaan voor een Combi +. En als je daar bruisend water bij wilt, dan is er de optie om een CUBE te kopen. Let op: dit is een extra aanschaf wat de prijs omhoog kan drijven, neem contact op met Veldkamp keukens voor de beste offerte.