Recept: Pulled chicken op een ciabatta

Sebastiaan Huitenga
Sebastiaan Huitenga
22 september 2025 in Nederland

Porties: 4 personen

Voorbereiding: ca. 10 minuten

Kooktijd: ca. 45 minuten

Totale tijd: ca. 55 minuten


Voedingswaarden per portie:

  • Energie: ± 650 kcal
  • Eiwit: ± 45 g
  • Koolhydraten: ± 48 g
  • Vet: ± 24 g


Zin in comfortfood met een Italiaanse twist? Dit recept voor pulled chicken op een ciabatta is ideaal voor een snelle maar toch luxe maaltijd. Het sappige kipmengsel combineer je met mozzarella, rucola en frisse citroen, geserveerd op knapperig ciabatta brood. Een echte smaakexplosie die je thuis gemakkelijk kunt maken.


Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 punt paprika
  • 800 gram kipfilet
  • 2 blikken tomatenpulp
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel boter
  • 1 scheut witte wijn of cava
  • 2 ciabatta stokbroden
  • 1 bol mozzarella
  • ½ bos peterselie
  • 1 zakje rucola
  • Ingelegde rode ui
  • 1 blok Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Snufje peper en zout
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel oregano


Bereidingswijze stap voor stap

1) Voorbereiden

Snijd de ui, paprika en kipfilet in stukjes. Verwarm de oven voor op 220 graden.


2) Bakken en fruiten

Verhit een pan met boter op de PUXU2R. Fruit de ui en paprika kort en bestrooi met knoflookpoeder. Blus af met een scheut cava of witte wijn.


3) Kip en saus

Voeg de kip toe en bak even mee. Doe de tomatenpulp erbij, breng op smaak met paprikapoeder, peper, zout, het bouillonblokje en oregano. Laat dit mengsel rustig pruttelen op laag vuur. Hoe langer, hoe malser de pulled chicken.


Recept: Pulled chicken op een ciabatta


4) Brood en toppings

Bak intussen de ciabatta’s in 8 minuten af. Snijd de mozzarella in plakken, de citroen doormidden en hak de peterselie fijn.


5) Pulled chicken maken

Trek de gare kip met twee vorken uit elkaar zodat je die typische ‘pulled’ structuur krijgt.


6) Serveren

Snijd de ciabatta in plakken. Beleg met mozzarella, rucola en pulled chicken. Knijp er wat citroensap over, strooi er royaal Parmezaan over en maak af met ingelegde rode ui en peterselie.


“Wat ik zo fijn vind aan dit gerecht is dat je het zowel voor een snelle doordeweekse maaltijd kunt maken als voor een uitgebreid diner met vrienden. De smaken zijn simpel, maar verrassend goed in balans.”


Veelgestelde vragen over pulled chicken

1. Wat is pulled chicken?

Pulled chicken is langzaam gegaarde kip die je met twee vorken uit elkaar trekt. Hierdoor krijg je een sappige, vezelige structuur die ideaal is voor broodjes, wraps en salades.


2. Hoelang moet pulled chicken pruttelen?

Laat de kip minimaal 30 minuten sudderen, maar langer mag altijd. Hoe langer de kip op laag vuur gaart, hoe malser en smaakvoller het resultaat.


3. Kan ik pulled chicken van tevoren maken?

Ja, pulled chicken kun je prima een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm rustig op in een pan of oven.


4. Welke kaas past goed bij een broodje pulled chicken?

Mozzarella zorgt voor een zachte, romige smaak. Wil je meer pit, kies dan voor Parmezaan of zelfs een beetje gorgonzola.


5. Hoe serveer ik pulled chicken het mooist?

Serveer pulled chicken op knapperig brood (zoals ciabatta), met frisse toppings zoals rucola en citroen. Voor extra kleur en smaak zijn ingelegde rode uien perfect.



Tip van Veldkamp Keukens

Pulled chicken maak je in een handomdraai in een goede oven of op een moderne kookplaat. Wil je weten welke apparatuur dit gerecht nóg makkelijker maakt? Kom langs in onze showroom of plan een gratis adviesgesprek.