In 4 stappen je vriezer schoonmaken

Of je nu een vrijstaande vriezer of een inbouw vriezer hebt, we leggen je in 4 gemakkelijke stappen uit hoe je het beste je vriezer kan schoonmaken.


Stap 1 - Ontdooi de vriezer

Zorg ervoor dat de vriezer leeg is. (Het kan even duren voordat het schoonmaken klaar is dus tip van ons, vraag even of er wat eten bij de buren in de vriezer kan.) Haal vervolgens de stekker uit het stopcontact. Nu gaat het ijs ontdooien. Leg een aantal handdoeken rondom de vriezer om een klein Veluwemeer te voorkomen.

 

Stap 2 - De binnenkant schoonmaken

Maak eerst een sopje, wij raden aan om wat warm water te pakken met een beetje allesreiniger of afwasmiddel. Pak geen schuurspons of zoiets dergelijks, gewoon een vaatdoekje/microvezeldoek is voldoende.

Haal (wanneer alles ontdooit is natuurlijk) alle losse onderdelen uit je vriezer. Nu is je vriezer klaar voor de schoonmaak. Maak je doekje nat met een sopje en ga langs de binnenkant van de vriezer, van boven naar beneden met je doekje en neem alles af. Als je alles hebt gehad, ga dan nog een keer met een vaatdoek langs de randen, en ditmaal met alleen water. Maak als je dit hebt gedaan alles nog droog met een schone theedoek.

Doe precies hetzelfde proces met de onderdelen. Daarmee bedoelen we de lades, roosters, rubbers en ook de deur.

             

 

Stap 3 - Dan de buitenkant

De buitenkant moet je niet vergeten. Voor het mooie witte gedeelte wat je ziet doe je hetzelfde als wat je gedaan hebt bij de binnenkant. De achterkant verdient een attentie. Het rooster aan de achterkant zorgt ervoor dat warmte wordt afgevoerd. Vermoedelijk zit hier wat stof op, dit hoort dus stofvrij te zijn. Zuig het op met een stofzuiger of een droge doek en maak ook de slangen stofvrij.

 

Stap 4 - Genieten van het resultaat!

Als de vriezer helemaal schoon is, kan je weer de stekker in het stopcontact steken. Als de vriezer weer op de juiste temperatuur kan je je etenswaren terugleggen. Doe dit niet meteen in verband met de circulatie van de benodigde koude lucht. Het was even wat, maar dan heb je ook wat. Geniet van je schone vriezer!

 

noFrost vriezers

We weten dat je kan opzien naar eens in het jaar die vriezer schoonmaken. Dat dachten ze bij verschillende merken ook! Toen begon de ontwikkeling van de noFrost vriezer. Een vriezer die je niet hoeft te ontdooien. Over het algemeen zijn ze wel wat prijziger, en hebben ze een ietsje hoger geluidsniveau(om en nabij 40 dB)

Vragen over het kopen van een vriezer, noFrost vriezer of vrieskist? Neem contact met ons op.