Beko

Signaalrood 21
2718 SH Zoetermeer
 1. http://www.beko.com
 2. 079-3637310
 3. 079-3637310
Beko keukenapparatuur

Beko keukenapparaten

Beko biedt duurzame producten van goede kwaliteit voor het huishouden. Het bedrijf is een bekende fabrikant van huishoudelijke en keukenapparatuur. Het overtuigt met zijn producten in de volgende divisies: afwassen, koken & bakken, wassen & drogen en koelen & vriezen. Beko is een gerenommeerd merk voor geavanceerde huishoudelijke apparaten. Alle producten overtuigen door hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden economische, efficiënte en functionele producten.

De evolutie van het bedrijf

De naam Beko is afgeleid van een bedrijf dat in 1955 werd opgericht (Vehbi Koc richtte het bedrijf op onder de naam Beko Ticaret A.S.). Later werd het omgedoopt tot Beko Elektronik A.S. en uiteindelijk, voor korte tijd, Grundig Elektronik A.S. Het werd vervolgens opgenomen in de Arcelik A.S groep. Beko werd opgericht in 2008 en is een dochteronderneming van de groep voor huishoudelijke apparaten, die werd opgericht in 1955. Beko verkoopt voornamelijk huishoudelijke apparaten, maar ook keukenapparatuur. In het assortiment van fornuizen & ovens bieden zij ook ovens en kookplaten als set aan.

Producten van Beko

 • Stoomstrijkstations
 • Strijkijzers en stofzuigers (vloer- en handstofzuigers)
 • Vaatwassers
 • Ovens
 • Kookplaten
 • Koelkasten en keukenapparatuur
 • Keukenrobots
 • ….

Beko wasmachines

Wasmachines zijn zowel in een vrijstaande als in een ingebouwd versie verkrijgbaar. De eerste kan vrij worden opgesteld, afhankelijk van waar je watervoorziening zich bevindt. Ingebouwde wasmachines zijn n worden in een kitchenette gemonteerd en afgedekt met een werkblad of een gelijksoortige afdekking.

De frontlader als kerncompetentie

Deze wasmachines kunnen aan de voorzijde worden geladen via een stevig glazen luik dat als deur dienst doet. Boven de "glazen deur" van de Beko voorlader wasmachines bevinden zich knoppen of draaiknoppen waarmee je het gewenste wasprogramma kunt kiezen. De verschillende stappen binnen een wasprogramma worden op een digitaal display weergegeven, zodat je altijd weet of je wasmachine op dat moment bezig is met voorwassen of zelfs met draaien.

Hoeveel volume moet je wastrommel hebben

Voor een huishouden van een tot twee personen is vijf kilogram meestal voldoende. Een drie tot vier-persoons huishouden heeft een voorkeur voor zes tot acht kilogram. Voor grotere gezinnen is het raadzaam een machine te kiezen met een laadvermogen vanaf negen kilogram .

De voordelen van de wasmachine met frontlader

 • Grote wastrommel
 • Er kan een droger bovenop geplaatst worden
 • Het wasproces kan geobserveerd worden door kijkvensters

De Beko droger

Beko produceert zowel warmtepompdrogers als condensdrogers . Een Beko warmtedepompdroger is nog milieuvriendelijker en zuiniger in verbruik dan een condensatiedroger in de meest efficiënte klasse. Maar deze is dan gemiddeld ook wat duurder

Voor welke wasdroger je ook kiest, hij maakt je huishouden gemakkelijker. Beko wasdrogers hebben een ongecompliceerde werking met veel voordelen. Of een Beko droger van acht kg nu meer geschikt is voor je uitgebreide familie of je de voorkeur geeft aan een Beko condensatiedroger je vindt bij beko altijd het model dat het beste aan jouw behoeften voldoet.

Eigenschappen van een Beko-droger

Een warmtepompdroger werkt anders dan een condensatiedroger. De manier waarop ze werken is afhankelijk van de droogtechniek. Als je alleenstaand bent of maar een klein huishouden hebt, is een condensatiedroger zinvol. De koele lucht wordt verwarmd en het resulterende condenswater wordt opgevangen. Als je de droger zelden gebruikt, is de Beko condensatiedroger de beste keuze. Als je echter op zoek bent naar een milieuvriendelijke en energiebesparende wasdroger, dan is de Beko warmtepomp droger ideaal voor jou. De energiebesparing is 40 procent, omdat de Beko warmtepompdroger alleen de toevoerlucht verwarmt.

Veiligheid en comfort: de voordelen van Beko drogers

Een droger moet gemakkelijk te bedienen zijn, maar toch betaalbaar in prijs en uitgebreid in zijn prestaties. Je wilt ook tijd besparen. Denk daarom na over de mate waarin je jouw nieuwe Beko-droger wilt gebruiken en waar het je echt het werk uit handen neemt.

Als je niet alleen op zoek bent naar een milieuvriendelijke, maar ook kindvriendelijke droger, dan overtuigt de Beko droger met speciale functies zoals een kinderslot. Zo wordt voorkomen dat nieuwsgierige kinderen met hun handen op de verleidelijk verlichte toetsen drukken en de programmaduur of het programma dat in minuten wordt opgegeven, wijzigen.

Laten we ervan uitgaan dat je gevoelige wasgoed en voorwerpen zoals knuffels, speelgoed en sneakers in je Beko droger wilt drogen: het speciaal ontworpen droogrek in je Beko droger wordt gemakkelijk opgehangen en gevuld in de droger. Daarna is het droogproces zacht maar snel.

In principe is de energie-efficiëntieklasse een belangrijke factor bij de beslissing om een Beko-droger te kiezen boven een apparaat van een ander merk. De Beko toestellen hebben een A+++ classificatie, omdat Beko drogers met warmtepompen veel energie besparen.

Bij Beko vind je een grote selectie vaatwassers.

Beko vaatwassers zijn verkrijgbaar als onderbouw , inbouw - of vrijstaande apparatuur . Het voordeel van de inbouwmachines is dat ze kunnen worden onderverdeeld in gedeeltelijk en volledig ingebouwde vaatwassers . Bij volledig geïntegreerde vaatwassers verdwijnt het bedieningspaneel onder het keukenblok, zodat de keuken er uniform uitziet.

Hoewel de energie-efficiëntieklasse over het algemeen varieert van A+++ tot G, hebben vaatwassers tegenwoordig in de praktijk minstens een A+ efficiëntieklasse nodig.

Naast het normale programma hebben Beko vaatwassers andere programma's die het reinigen van de vaat makkelijker maken. Het Ecoprogramma heeft bijvoorbeeld een lange wastijd (drie uur), maar het programma heeft een lager energie- en waterverbruik dan andere programma's.

De afwas met de hand doen kost veel tijd. In 2019 had al meer dan zeventig procent van alle Nederlandse en Belgische gezinnen een vaatwasser in huis.

De Beko koelkasten

Beko koelkasten zijn meestal verkrijgbaar als koel-vriescombinatie waarbij het koelkastcompartiment toegankelijk is via een aparte deur. De nieuwste Beko toestellen hebben zelfs aparte koelcircuits voor de twee zones om telkens de zo goed mogelijke temperatuur te behouden.

Side-by-side koelkasten of Amerikaanse koelkasten zijn populair. Beko heeft ook een Amerikaans model in haar assortiment. Het wordt gekenmerkt door een buitengewoon hoog volume en heeft een ingebouwde ijsblokjesmachine.

Beko koelkasten moeten veel meer bieden dan pure koelfuncties en moeten vandaag de dag voldoen aan speciale eisen voor hygiëne en gebruiksgemak. Natuurlijk is het altijd bijzonder belangrijk om je te voorzien van voldoende opslagruimte om je voedsel te koelen. Maar dit moet dan ook worden verdeeld in verschillende koude zones, zodat elk voedselproduct goed kan worden opgeslagen.

Beko koel-vriescombinaties zijn populair en zijn in vele keukens te vinden. Bij deze modellen is er een vriesvak apart van het koelkastcompartiment dat door een extra deur kan worden geopend.

Welke Beko koelkasten zijn er

Er zijn koelkasten in verschillende maten en vormen. Terwijl een klein apparaatje onder het werkblad in de keuken vaak genoeg is voor een klein huishouden, hebben gezinnen veel meer opslagruimte nodig voor hun eten.

Vrijstaande koelkasten

Vrijstaande Beko koelkasten zijn vaak verkrijgbaar als koel-vriescombinatie. Ze worden gekenmerkt door het feit dat ze niet in een keukenkastje hoeven te worden ingebouwd. Je kunt de koelkast plaatsen waar je maar wilt.

De ingebouwde koelkasten

Deze koelkasten zijn, zoals de naam al aangeeft, ingebouwd in een keukenkast. Als je op zoek bent naar een apparaat dat goed past in je keuken door een uniforme uitstraling, dan is een Beko inbouwkoelkast voor jou de juiste keuze.

De Amerikaanse koelkast

De Beko side-by-side koelkasten zijn een bijzonder model. Deze hebben hun oorsprong in de VS, waar ze in bijna elk huishouden te vinden zijn. Ze hebben een dubbele deur over de volle hoogte, meestal een bredere en een smallere kant. Achter de bredere deur bevindt zich het koelkastcompartiment en achter de smallere deur het vriesvak. Als je een groot gezin hebt, zijn deze Amerikaanse koelkasten ideaal, omdat ze een buitengewoon groot volume hebben. Gemiddeld hebben deze koelkasten een inhoud van 500 liter, terwijl conventionele koel-vriescombinaties een inhoud van 230 liter hebben. Maar deze apparaten nemen natuurlijk meer ruimte in beslag en de mogelijkheid om de koelkast in een keukenkast te plaatsen is moeilijk te realiseren.

Energie-efficiëntieklasse

Een koelkast is normaal gesproken 24 uur per dag in bedrijf, het hele jaar door. Daarom is het uiterst belangrijk dat je een energiezuinige Beko koelkast koopt. Deze norm wordt ook bij Beko als zeer belangrijk beschouwd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de conventionele energie-efficiëntieklassen A+++, A++, A+, B, C, D en E. A+++ is de meest energiebesparende variant.

REVIEWS BEKO