Nieuwe kookplaat kopen?

Nieuwe kookplaat kopen?


De keuze tussen verschillende kookplaten hangt af van de voorkeur die uw zelf heeft en wat er mogelijk is in uw woning. Heb je een gasaansluiting en vind je dit gewoon prettig koken? Dan is een gaskookplaat een ideale keuze. Er is keuze tussen inbouw kookplaten en vrijstaande gaskookplaten.


Gaskookplaat

Koken op gas is nog steeds niet uit de mode. Daarom blijven ook deze kookplaten bij de tijd en worden ze steeds verder ontwikkeld om ook zuiniger en moderner te zijn. Moderner bijvoorbeeld door gas op glas kookplaten die vrij gemakkelijk schoon te maken zijn. 

                


Keramische kookplaat

Een keramische kookplaat is voorzien van een glazen plaat waarop met lijnen is aangegeven waar de kookzones zich bevinden. De kookzones krijgen bij opwarming een rode kleur. Keramische kookplaten worden tegenwoordig veel ingeruild voor inductie.


Inductiekookplaat kopen

Koken op inductie is in de afgelopen tijd flink populair geworden. Op een inductiekookplaat kook je bijvoorbeeld zuiniger dan op de keramische versie en ook de verwarming van de plaat gaat een stuk sneller. Naast het strakke design is de plaat ook nog eens makkelijk te reinigen.


Vrijstaande kookplaat kopen

Vrijstaande kookplaten worden vaak los op een aanrecht of ander oppervlak gezet. Vaak kun je een deksel voor deze kookplaten kopen. Dit om hem af te sluiten en daarmee weer een beetje werkruimte te creëren. Maar eigenlijk is dit een beetje oud aan het worden. Omdat kookplaten steeds vaker geïntegreerd worden in keukenbladen.

          

 

Kookplaat met afzuiging kopen

Verschillende kookplaten met een centrale afzuiging worden tegenwoordig steeds vaker voor gekozen. Zo zijn er kookplaten als de Novy 1861 die een geïntegreerde werkblad afzuiging, maar ook van een recirculatie mogelijkheid is voorzien.

 

Tips voor het kopen van een nieuwe kookplaat.

Fijn dat je een keuze hebt gemaakt over welk model kookplaat je wilt kopen. Er zijn nog wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Als je een inbouw kookplaat gekozen hebt, past deze dan in je aanrechtblad? De juiste nismaat is zeer belangrijk omdat je wilt dat de kookplaat goed op zijn plek ligt.

 

  • Gaskookplaat kopen? Controleer eerst of er een gasaansluiting is in de woning.

 

  • Een elektrische kookplaat moet op een aparte groep worden aangesloten of op krachtstroom. Ook heb je hier vaak een perilex stekker voor nodig, zit deze bij de kookplaat? Of moet je die zelf kopen.

 

  • De juiste bediening? Fijn? Je kunt kiezen uit draaiknoppen, touch, of tiptoetsen.

 

  • Heb je de juiste pannen in huis? Voor een inductiekookplaat zijn bijvoorbeeld speciale pannen nodig. Dit omdat de ‘cirkel’ afgemaakt moet worden.

 

Advies voor het kopen van een kookplaat? Of gewoon de beste deal ontvangen? Bel of mail ons!